My dve

My dve

Prvá spomienka z detstva jedna na druhú? 

K: Keď sme ešte mali spoločnú izbu a ty si ma stále budila, že chrápem. Mohla som mať tak 4 roky.

S: Ja som hypersenzitívna na chrápanie stále, teraz akurát budím muža ☺ Moja prvá spomienka na teba je, keď mi mama prvýkrát dovolila ťa kočíkovať. Pyšná som bola veľmi, a od radosti som tak vehementne kývala kočíkom, že si razom spustila strašný nárek.

Čo si milovala ako malá? 

K: Možno to bude znieť zvláštne, zbožňovala som drviť kamene. Vždy som po škole chodievala k babke a pred domom som „mlela“ kameň o kameň a vyrábala som si niečo ako štrk, ktorým som potom plnila zaváraninové fľaše. To bolo super.

S: Záhradu našej babky, lezenie po stromoch a vôňu koláčov od nej.

Čo miluješ teraz ako dospelá? 

K: Občas rozmýšľam, že by som sa vrátila k tým kameňom, ale asi by som už nemala trpezlivosť. Momentálne najviac milujem, keď mi zaspí dieťa a môžem sa ísť navečerať pred telkou ☺

S: Vôňu po daždi, čokoládu a ticho (pri 4 deťoch je ho pramálo, o to viac si ho vážim a užívam).

Najlepšia rada do života, ktorú si dostala...

K: Toto je ťažká otázka. Dostala som ich viacero, ale jedna, ktorá sa so mnou ťahá od detstva, je rada starého otca, ktorý zvykol hovoriť: „Dobré sa ti vždy vráti.“

S: Keď nejde o život, ide o h...o. Pomohla mi prekonať pár kritických momentov v živote.

Obľúbený guilty pleasure...

K: Uf. Makové šúľance, Cherry Garcia od Ben & Jerry's, veterník a oriešková čokoláda a návšteva záhradného centra.

S: Čokoľvek sladké, čo mi nestihnú zjesť deti. A potom masáže, ideál thajská aroma, ak by som na to mala priestor, kľudne aj každý týždeň.

Čo máte najradšej jedna na druhej...

K: Ja si na Sonine veľmi cením, že keď mi už odchádza energia, vždy ma potiahne vpred. Keď nemám dobrú náladu, nikdy sa neurazí. Myslí na mňa a viem, že s ňou môžem rátať... a mám rada hlavne to, že sa máme rady.

S: Ja mám na tebe najradšej tú tvoju zanietenosť pre vec a ako tomu dokážeš vždy odovzdať 100%. Nepoznám väčšieho perfekcionistu ako Katka. A obdivujem, ako si ideš vždy za svojím cieľom, ja väčšinou po ceste 100x odbočím a tu tam zapochybujem, ale ty si ideš priamočiaro za tým, čo chceš.

3 veci, ktoré fakt neznášaš...

K: Málo spánku, studené nohy, baklažánovú pomazánku.

S: Fázu málo spánku mám už našťastie za sebou, ale vrátila by som sa späť k tomu chrápaniu. A nemám rada lenivosť, či zlú kávu.

Na Big Tiny Dot ma najviac baví...

K: Že sme vytvorili značku, ktorá nie je len o pekných veciach, ale aj o vzťahoch, pute a predovšetkým o ženách samotných.

S: Ako vzdušný živel mám strašne rada, že stále niečo kreujeme, vymýšľame, rozmýšľame, ako robiť veci inak, mám rada celý ten kreatívny proces. Baví ma vidieť, že muži kupujú šperky svojim ženám, ženy svojim spriazneným dušiam, babky vnučkám, či dcéram, toto je presne to, čo chceme našimi šperkami prepájať, chceme prehlbovať puto medzi ľuďmi.

Ideálny oddych je...

K: Ísť si zabehať so psom, alebo sa s ním aspoň ísť prejsť a vyvetrať si hlavu. Sadnúť si na terasu. Čítať si knihu.

S: Na prvom mieste kniha, ideálne v tichu a s dobrou kávou a na druhom cvičenie, je to pre mňa aktívny oddych, kedy úplne vypínam hlavu.

Radosť je pre mňa...

K: Mať nablízku svojich najbližších, vedieť sa nadchnúť z malých vecí, z okamihu, z prejavu ľudskosti iných, stretnúť sa s kamošmi.

S: Jasné, že moji najbližší. A potom veci ako môcť cestovať, potulovať sa po nových miestach, ochutnávať nové chute, vône... zároveň ma baví hostiť ľudí, variť a môcť pri tom improvizovať, natrhať si v záhrade ovocie a upiecť z neho famózny koláč.